A.G.R. Group шукає елеватори на заході України

Середино-Будський елеватор A.G.R. Group на півночі Сумщини

Агрохолдинг A.G.R. Group та компанія-зернотрейдер MK Merchants S. A. з початком війни переорієнтували логістику сільгосппродукції з українських морських портів на автомобільні та залізничні перевезення через кордон з ЄС, а також на українські річкові порти Рені та Ізмаїла.

Про це повідомив президент холдингу, голова наглядової ради A.G.R. Group Місак Хідірян в інтерв’ю агентству «‎Інтерфакс-Україна»‎.

Однак, за його словами, навіть після війни, деокупації території України та повного зняття торгової блокади з її морпортів компанії продовжать експорт частини зерна в європейському напрямку.

Місак Хідірян уточнив, що його холдинг шукає можливостей для скорочення плеча логістики та зручнішого експорту сільгосппродукції до ЄС, у зв’язку з чим цікавиться покупкою зерносховищ та сільгосппідприємств на заході України.

За його словами, наразі логістику продукції АПК з України стримує недостатня пропускна спроможність європейської залізничної інфраструктури та штучні затримки роботи морського «‎зернового коридору»‎ з боку російських інспекторів.

«Зрештою, європейська залізниця не здатна перевезти потрібні Україні обсяги зерна, та й не лише зерна. Щоб повноцінно використовувати європейську інфраструктуру для експорту, потрібно відркивати додаткові залізничні та автомобільні прикордонні переходи на кордоні з Україною, і, звісно, будувати у нас європейську колію‎»‎, — наголосив він.

Читайте також: «‎Втрати агрохолдингів у війні з росією. Спойлер: великі, але всі планують відбудовуватися»‎ 

Нагадаємо, A.G.R. Group планує створити сільгоспкластер у західних областях.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *