Зерно компанії Кернел прибуло до порту Деріндже у Туреччині

Зерно компанії Kernel, завантажене 29 липня в порту Чорноморськ на судно POLARNET, яке одним із перших від початку війни вийшло з українських портів, прибуло до місця призначення — порту Деріндже у Туреччині. 

Про це повідомила пресслужба Kernel в Telegram.

Відзначається, що завантаженням балкера займалася команда «Трансбалктермінала‎»‎. Відправлення вантажу здійснювалося у межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

«Агроекспортери залишаються ключовими постачальниками валютної виручки в країну, що зі свого боку є основним позитивним впливом на економіку країни у надскладний час‎», — відмітили в компанії. ‎

Читайте також: «‎Хазем Сакер: Ми маємо перетворити в кошмар життя росіян, що крадуть зерно»‎ 

Цей перший успішний досвід реалізації «зернової ініціативи» дозволяє нам з оптимізмом дивитися на подальші перспективи перевезень, прокоментував подію міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. 

«‎Вдячний нашим партнерам з ООН та Туреччини за ефективне гарантування безпеки руху судна та максимальну кооперацію на всіх етапах реалізації домовленостей. Окремо вдячний екіпажу судна POLARNET за готовність одними з перших скористатися «зерновим коридором», відкривши цим шлях для усіх інших суден» — відмітив він. 

Додається, що прибуття суден NAVI STAR, ROJEN, які вийшли з портів в одному каравані з POLARNET, в порти призначення очікується орієнтовно через тиждень.

Нагадаємо, за інформацією Reuters кораблі, які експортують зерно з України Чорним морем в рамках Стамбульської зернової угоди, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км). Така процедура транспортування узгоджена Україною, Туреччиною, ООН та росією.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *