Запаси пшениці в Індії найнижчі за 6 років

Запаси пшениці на державних складах в Індії на початок грудня впали до найнижчого показника за шість років, повідомляє Reuters.

Скорочення державних резервів може перешкодити зусиллям уряду щодо стримування зростання внутрішніх цін. Щоб запобігти подорожчанню пшениці, влада регулярно реалізує її гуртовим покупцям, у т.ч. борошномелам.

За офіційними даними, 1 грудня запаси становили лише 19 млн т, що набагато нижче, ніж рік тому — 37,85 млн т. Поточні запаси перебувають на найнижчому рівні з 2016 р., коли вони впали до 16,5 млн т через неврожай протягом двох років поспіль. У 2014 і 2015 р. посуха сильно скоротила врожайність індійської пшениці.

«Поставки нового врожаю почнуться тільки через чотири місяці. Завдання уряду щодо зниження цін із кожним місяцем стає дедалі складнішим”, – сказав дилер із Мумбаї, який працює в міжнародній торговельній компанії. “Він не зможе продавати понад 2 млн т на місяць, щоб знизити ціни. Ринку потрібно набагато більше, оскільки фермери майже припинили постачати пшеницю, а трейдери реалізують запаси повільно‎», — додав дилер.

У 2022 р. занадто спекотна погода скоротила врожайність індійської пшениці. Експортний попит на неї, навпаки, різко збільшився через зменшення представленості причорноморської пшениці на світовому ринку після початку військової агресії росії в Україні.

Щоб запобігти дефіциту на внутрішньому ринку і стримати зростання цін, пише видання, у травні уряд Індії заборонив експорт пшениці. Однак, ціни на неї зросли. Пшениця подорожчала майже на 28% після введення травневої заборони на експорт і до 13 грудня досягла 26 785 рупій ($324,73) за тонну.

Збирання нового врожаю пшениці розпочнеться в березні. Під час осінньої посівної кампанії індійські фермери засіяли пшеницею 25,6 млн га, що на 25,4% більше, ніж рік тому.

За словами трейдера з Нью-Делі, виробництво пшениці в новому сезоні зросте до нормального рівня, але ціни залишаться підвищеними доти, доки поставки нового врожаю не наберуть обертів.

Читайте також: «‎Дослідження Agrohub про вплив попередників на врожайність основних сільгоспкультур на 200 тис. га»‎

Нагадаємо, що аналітики WASDE переглянули в сторону зменшення світовий урожай пшениці у 2022/23 МР.Так, виробництва пшениці прогнозують на рівні 780,59 млн т, що на 2,09 млн т менше за попередній прогноз (782,68 млн т у листопаді). 

Експорт пшениці очікується на рівні 210,85, що на 2,2 млн т більше від показників за листопад (208,65 млн). 

Прогноз кінцевих запасів пшениці у світі практично не змінили — 267.33 млн т. (267.82 млн т у листопаді).

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *