За міжнародної підтримки насіннєвим матеріалом аграрії збільшать площі посівів на 30%

Серед ключових потреб агровиробників в умовах воєнного стану — забезпечення генераторами, насіннєвим матеріалом, доступ до фінансування та безперебійний експорт. Якщо буде міжнародна підтримка насіннєвим матеріалом, загальні площі посівів в Україні під час весняних польових робіт можуть збільшитися на 30%.

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич під час круглого столу «Нагальні потреби українського агросектору для стійкості та відновлення».

«Ми провели опитування серед аграріїв щодо потреби в насінні. Фактично всі відповіли, що вони готові сіятися. І якщо буде міжнародна підтримка насіннєвим матеріалом, загальні площі посівів можуть збільшитися на 30%. Тому ми попросили наших партнерів про допомогу. І вже є перші позитивні відгуки, зокрема від ФАО», — зазначив Маркіян Дмитрасевич.

За його словами, Мінагрополітики звернулося до всіх країн-партнерів України про допомогу в закупівлі генераторів для агросектору. Потреба в них становить 1125 одиниць. Наразі отримано підтвердження від Німеччини про надання 25 генераторів. Паралельно міністерство веде переговори з Японською агенцією з міжнародного співробітництва (JICA), з ФАО.

«Наслідки блекауту відчули всі. В агросфері найбільше  страждають тваринництво та переробка. Працюємо над тим, щоб покрити хоча б частину від потреби в 1125 генераторів», — підкреслив Маркіян Дмитрасевич.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *