Українські виробники фундука працюватимуть за системою італійського кооперативу

Під час візиту делегації Української горіхової асоціації до Італії для участі в офіційній церемонії відкриття заводу з переробки фундука італійська асоціація Ascopiemonte s.c. передала українцям регламенти роботи виробничого кооперативу, що працює при асоціації, умови їхньої співпраці з фермерами, діючі форми укладених контрактів на переробку, зберігання та продаж фундука.

Про це повідомив президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін на своїй сторінці у Facebook. 

«Для зростаючої горіхової галузі України дуже важливий 25-річний досвід роботи італійської асоціації з виробниками фундука (особливо з невеликими за площею садами), побудова кооперативних підприємств з переробки та реалізації фундука, досвід договірних відносин як із фермерами-виробниками, так і з фабриками харчової промисловості, з мережевими торговими підприємствами. 

Аналогічний досвід побудови договірних відносин із фермерами-садівниками існує і в інших країнах, тому його можливо також використовувати в Україні», — зазначає Геннадій Юдін.

Асоціація виробників фундука Ascopiemonte s.c. налічує 586 членів, які вирощують горіх на площі 3448 га. У її структурі організований виробничий кооператив зі збирання, зберігання, переробки та продажу об’єднаних партій фундука та продуктів його переробки.

Вже кілька років асоціація Ascopiemonte s.c. впроваджує проєкт технологічних інновацій щодо удосконалення простежуваності у ланцюжку постачання фундука на кожному етапі його вирощування, виробництва та реалізації якісних партій, перероблених на запит покупців. Національний італійський орган із сертифікації простежуваності DNV-GL поставив Ascopiemonte s.c. на перше місце в Італії, оскільки вони досягли 96% простежуваності фундука, вирощеного виробниками-фермерами до моменту його безпосереднього продажу.

Робота асоціації Ascopiemonte s.c. та її кооперативу з групою покупців дає можливість реалізовувати фундукові партії за високою ціною у зв’язку з можливістю забезпечувати якісні системні постачання покупцям протягом усього року. Це забезпечує гарантований збут і вигідно всім фермерам-виробникам фундука з одного боку, а з іншого — забезпечує постійність виробничих відносин з покупцями-фабриками, пекарнями, великими компаніями.

Геннадій Юдін зазначив, що керівництво та фахівці асоціації Ascopiemonte s.c. продемонстрували повну відкритість, готовність і надалі ділитися з українськими колегами більш ніж чвертьвіковим досвідом роботи, своїми технологіями та секретами у переробці та зберіганні фундука.

Також українські представники провели низку переговорів з керівництвом та фахівцями провідних підприємств Італії, які виготовляють обладнання для збирання та переробки фундука, представниками фабрик та підприємств харчової промисловості.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *