Українські аграрії не поспішають з обмолотом кукурудзи

Кукурудзу цього року збирають напрочуд повільними темпами.

Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

«Основною причиною затримки є надлишок вологи у верхніх шарах ґрунту, який заважає важкій техніці заходити у поля. Згідно з даними Укргідрометцентру, у вересні в середньому по Україні випало 96 мм опадів, що на 181% вище норми», — вважають аналітики.

Крім того, українські фермери не дуже поспішають зі збиранням нового врожаю кукурудзи, оскільки вони ще не розпродали всі запаси старого врожаю.

«Ще одним демотивуючим фактором наразі є висока вартість газу. Зараз не кожен фермер може собі дозволити сушити кукурудзу. В жовтні очікується зростання темпів збирання, оскільки зимівля кукурудзи в полях, як правило, призводить до значного погіршення якості. Це зменшує вірогідність високих продажів до ЄС як основного імпортера кукурудзи», — пояснюють спеціалісти.

Погодні умови також знижують темпи збирання соняшнику. Надлишок вологи впливає на його якість: на частині площ у західних та центральних областях спостерігаються процеси загнивання кошика, знижуються прогнози врожайності та показники олійності.

«Фермери стоятимуть перед вибором перерозподілу витрат на збирання та сушіння кукурудзи та соняшнику», — прогнозують експерти.

Також зазначається, що на території України щонайменше до середини жовтня очікується суха погода, що дозволить прискорити темпи жнив.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *