У VITAGRO розповіли, як їм вдалось зекономити до 100 т добрив

Глибокорозпушувач BEDNAR TERRALAND TN 4000 D7R з бункерами FERTI-CART FC 3500

У агрокомпанії VITAGRO перехід на технологію глибокого рихлення із внесенням добрив на глибину дав змогу істотно вдосконалити вирощування кукурудзи та соняшнику та зекономити до 25% на добривах.

Про це розповів агроном компанії VITAGRO Олег Білан, повідомляє пресслужба BEDNAR.

З цією метою у 2019 р. було придбано три технологічні комплекси — глибокорозпушувачі BEDNAR TERRALAND TN 4000 D7R з бункерами FERTI-CART FC 3500. Машини відвантажила та запустила в роботу компанія-дилер Тайтен Машинері Україна.

За словами агронома компанії VITAGRO Олега Білана, компанія істотно вдосконалила технологію підготовки поля до сівби і вирощування просапних культур загалом. 

«‎‎Конструкція робочих органів TERRALAND TN дає змогу вносити міндобрива в глибині ґрунту на горизонті 20 см. Таким чином ми закладаємо поживу для рослин на 15-17 см нижче закладання насінини, стимулюючи молоду кореневу систему розвиватися не вбік, а донизу. Тобто, рослина гарантовано отримує дуже потрібне живлення в критичний період розвитку, і надалі її корені прямують вниз — туди, де більше вологи і поживних речовин», — розповідає він.

Читайте також: «‎Ціни — космос. Чи будуть аграрії економити на мінеральних добривах?»‎ 

Агроном господарства додав, що таким способом на глибину 20 см вноситься від 100 до 150 кг/га складного NPK. І що важливо, технологія від BEDNAR дала змогу відчутно заощадити витрату міндобрив.

«Ми змогли заощадити до 25% тієї кількості міндобрив, що вносилися раніше. Перш за все завдяки тому, що даємо їх на глибину — якраз в зону розвитку кореневої системи рослин і туди, де більше вологи. Елементи живлення краще розчиняються в ґрунті і засвоюються рослинами», — зауважив агроном компанії VITAGRO.

Як зазначають в компанії BEDNAR, враховуючи, що три агрегати TERRALAND TN 4000 D7R з бункерами FERTI-CART FC 3500 за один сезон проходять сукупно до 10 тис. га полів у VITAGRO (від 3000 до 3600 га кожен) нескладно підрахувати, що за економії мінімум 25 кг/га агрохолдингу вдалося заощадити 100 т міндобрив за один рік.

Нагадаємо, що Vitagro збільшує потужності виробництва свого оліє-пресового заводу.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *