У 2022/23 МР прогнозується рекордний світовий обсяг виробництва ріпаку — USDA

Світове виробництво олійних культур у 2022/23 році зросте майже на 3 млн т до 646 млн, оскільки вищі врожаї сої, ріпаку та соняшнику більш ніж компенсують скорочення виробництва бавовнику та арахісу.

Про це йдеться у звіті USDA за серпень.

Відзначається, що у 2022/23 році прогнозується рекордний світовий обсяг виробництва ріпаку, при цьому ЄС буде основним переробником та споживачем.

Очікується, що виробництво та переробка в Канаді відновиться, що дозволить постачати на світовий ринок більше ріпакового шроту та ріпакової олії.

В експорті з України прогнозується незначне зростання через додатковий попит на імпорт з боку Європейського союзу, його головного торгового партнера та найбільшого світового імпортера ріпаку.

Щодо ризиків пов’язаних з війною, то аналітики USDA зауважили, що «український ріпак був посіяний минулої осені до нинішнього конфлікту, а виробництво зосереджено у західній частині країн‎»‎ 

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Нагадаємо, що світовий урожай пшениці 2022/23 МР аналітики переглянули в сторону збільшення. Так, згідно з серпневим звітом, прогноз виробництва пшениці склав 779,60 млн т, що на 7,96 млн т більше за попередній прогноз (771,64 млн т у липні). 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *