Виробники не ГМ сої отримають допомогу

Асоціація «Дунайська Соя» спільно з Мінагрополітики планує заходи, спрямовані на розбудову ланцюгів постачання вітчизняної сої до ЄС.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького з представниками асоціації, повідомляє пресслужба міністерства.

Зазначається, що «Дунайська Соя» має намір підтримати вітчизняних виробників сої в межах проєкту «Протеїнового партнерства». Це ініціатива, що покликана сприяти збільшенню обсягу не ГМ сої, виробленої сталим способом, в Сербії, Боснії та Герцеговині, Молдові та Україні.

Крім того, асоціація розглядає можливість підтримки малих фермерів, які вирощують сою в Україні. Ідеться про компенсацію частини закупівлі сертифікованого насіння не ГМ сої вітчизняної та іноземної селекції.

«Україна належить до 10-ки країн, в яких найбільше виробляють сої, і до топ-6 країн-експортерів цієї культури. У зв’язку з війною обсяги її вирощування в Україні можуть ще збільшитися, адже сою вигідно сіяти нашим аграріям: вона невибаглива, дає добрий врожай, а високий попит сприяє відновленню цін на неї», — зазначив Тарас Висоцький.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *