В Україні дорожчають томати через брак імпортних постачань

Пропозиція тепличних помідорів на українському ринку поточного тижня знову скоротилася.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

«Більшість українських представників тепличних комбінатів повідомляли про те, що вони планують приступити до масової реалізації нового обороту томатів наприкінці березня. Водночас пропозиція цієї продукції із зовнішнього ринку також скоротилася. Насамперед це було пов’язано зі скороченням постачань томатів із Туреччини», — пояснюють експерти.

Таким чином, представники оптових компаній отримали можливість вкотре підвищити відпускні ціни на імпортну продукцію. Так, сьогодні томати виробництва Туреччини надходять у продаж у діапазоні 85-100 грн/кг ($2,32-2,73/кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше.

За словами ключових гравців ринку, постачання турецьких томатів поточного тижня були малооб’ємними й нерегулярними, водночас попит у даному сегменті навпаки продовжував зростати. Всі ці фактори та призвели до чергового подорожчання імпортних томатів на українському ринку.

На сьогодні вартість імпортних томатів в Україні вже в середньому в 1,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість представників оптових компаній не виключають чергового підвищення цін у даному сегменті вже з наступного тижня.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *