В АГРОТРЕЙД розповіли, як українські аграрії підлаштовуються під європейські норми

В АГРОТРЕЙД розповіли, як українські аграрії підлаштовуються під європейські норми

Україна має статус кандидата на членство в Є, тож українцям не завадить готуватись до умов роботи на європейському ринку, щоб скласти гідну конкуренцію місцевим виробникам, повідомляє пресслужба «АГРОТРЕЙД».

За словами директора департаменту зовнішньоекономічної діяльності «АГРОТРЕЙД» Андрія Бута, найголовнішим плюсом від членства в ЄС для українських аграріїв буде значно спрощена логістика.

«Якщо це буде єдиний ринок, то не буде кордонів, а отже не буде черг на митницях. Наразі ж виробники, які вивозять зерно автомобільним транспортом, мають проходити весь процес перетину кордонів двох країн, що суттєво ускладнює та уповільнює процес», — сказав експерт.

Деякі українські виробники агропродукції вже підлаштовують підходи вирощування під європейські норми. Наприклад, в Україні вже майже ніхто не використовує заборонені в ЄС хімікати, тож, українське зерно і сьогодні регулярно поставляється на європейський ринок. Й, якщо після вступу до ЄС аграріям доведеться впровадити зміни в процес виробництва, то вони не будуть суттєвими.

Група «АГРОТРЕЙД» давно працює за європейськими стандартами, адже продукція компанії поставляється в десятки країн світу, зокрема й, у Європу. Особливо це стосується органічного виробництва, вимоги до якого особливо вибагливі.

Також цього року компанія пройшла процес сертифікації сої та ріпаку, щоб мати змогу експортувати свою продукцію на європейський ринок.

Нагадаємо, у минулому році компанія ‎експортувала майже 120 тис. т зерна через «зерновий коридор».

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *