Термін подачі заяв на держпідтримку аграріїв продовжено до кінця листопада

Уряд продовжив до 30 листопада термін реєстрації заяв аграріїв у Державному аграрному реєстрі на отримання державної допомоги, збільшивши при цьому (на 100 млн грн) загальний обсяг підтримки фермерів та інших виробників сільгоспродукції.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Так, із 1 вересня 2022 року, тобто початку реалізації програми, у Державному аграрному реєстрі затверджено до виплат 13,96 тис. заявок, що дозволило розподілити майже 1 млрд грн протягом одного місяця.

Кількість охочих учасників програми постійно зростає і наразі становить понад 33 тис. потенційних отримувачів державної підтримки.

Кошти, що надаються в рамках програм допомоги ЄС, використовуються за напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Учасниками програми можуть бути лише аграрії, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям, адже розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільгоспугідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати — 3 100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. грн. Другі — 5 300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. грн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *