Тепличний бізнес активізується після війни

Виробництво тепличної продукції буде більше розвиватися після перемоги України. Адже тепличний ринок, на відміну від зернового та олійного, ненасичений.

Таку думку в коментарі Delo.ua висловив аналітик асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Максим Гопка. 

Він зазначив, що тепличні овочі поступово стають невід’ємною частиною раціону харчування більшості українців. 

«Власники теплиць мають переваги не тільки за рахунок сезонного попиту, але і завдяки врожайності, яка значно перевищує врожайність культур у відкритому ґрунті (за рік в теплиці можна збирати до 5-6 врожаїв). Також рентабельність тепличної ферми, в якій цілий рік вирощують органічні овочі, набагато вище звичайної теплиці», — пояснює аналітик.

На його думку, попит на продукцію органічного сільського господарства в Україні, і особливо в Європі, в майбутньому буде тільки рости. 

«У вирощування органічної продукції в закритому ґрунті на невеликих площах є свої переваги. Наприклад, потрібно мала площа і невелика кількість працівників. Органічна овочева ферма відрізняється компактністю і успішно розвивається навіть на невеликих ділянках. Створити прибутковий тепличний бізнес можна на площі землі менше 2 га. Тому це питання часу», — вважає Гопка.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *