Суд арештував український агробізнес російського бізнесмена

Суд арештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка. Він причетний до фінансування збройної агресії проти України. Сердюк також володіє агробізнесом в Україні.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Рішення суду стосується шістьох компаній з виробництва і дослідження бурової техніки, а також виготовлення аграрної продукції у Київській та Сумській областях. Загальна вартість арештованих активів становить 60 млн грн», — повідомляють у відомстві.

Сердюк є власником «московського дослідного заводу бурової техніки» та «Гідроінжбуду» і входить до найближчого оточення керівників фінансово-промислових груп кремля.

Його українські підприємства виробляли високотехнологічну продукцію для буріння нафтогазових свердловин і продавали її за кордон. Значну частину від прибутку Сердюк віддавав на фінансування навчальних центрів рф, де росіяни випробовували власну бойову авіацію та ракетне озброєння.

Щоб приховати свій бізнес в Україні після початку російсько-української війни, Сердюк намагався «переписати» власні підприємства на дев’ятьох представників підконтрольних йому компаній. Він створив дві нові фірми на Сумщині та в одній з країн ЄС для нелегального виведення власних прибутків з України.

Наразі вирішується питання щодо передачі російського майна Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Правоохоронці планують повідомити Миколу Сердюка та керіників його українських компаній про підозру за ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

Нагадаємо, російська компанія, що вивозила зерно з України та її керівник потрапили під санкції США.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *