Sintez Group тестово відправила партію нішевих культур фурами з Одеси до турецького порту AsyaPort

Sintez Group тестово відправила партію нішевих культур фурами з Одеси до турецького порту AsyaPort

Компанія Sintez Group & Co LLC спільно з контейнерною лінією MSC та експедиторською компанією Basari Logistik тестово відправила 1 тис. т нішевих культур фурами з Одеси до найбільшого турецького порту AsyaPort у місті Текірдаг.

Про це Latifundist.com розповів керівник трейдингового відділу Sintez Group & Co LLC Онур Ватан.

Рішення доставляти фурами агропродукцію обумовлено швидкістю доставки. З Одеси до турецького порту вантажівки з продукцією у біг-бегах доставили за тиждень.

«Ми працювали Дунаєм, оцінювали можливості Гданська. Але це надто довго. Уявіть, 2-3 тижні вантаж іде від Ізмаїла до Констанци, там два тижні на навантаження. Тобто коносамент у мене буде більш як за місяць. А тут, навіть з урахуванням черг на кордоні, — тиждень», — каже він.

Логістичні витрати становили $150 на тонні. За словами трейдера, це майже можна порівняти з іншими шляхами доставки, зокрема, Дунаєм.

«Так, цей сервіс трохи дорожчий. Хоча порівняно з деякими портами він дешевший. Але, при цьому, у мене є повне розуміння, що я встигну вчасно. У трейдингу час — це один із найважливіших параметрів. Покупці, особливо на ринку, що падає, не бажають слухати, що у нас війна, тому багато компаній не планують постачання, тому що не розуміють, чи зможуть виконати контракт», — додав він.

Онур Ватан розповідає, що такий формат роботи найбільше підходить для роботи з нішевими культурами, з продукцією, яку можна перевозити у біг-бегах та мішках.

AsyaPort Tekirdag — це один з найбільших і сучасних портів Туреччини, з яким традиційно працюють багато компаній з Чорноморського регіону з контейнерних перевезень.

«Порт та контейнерна лінія MSC зацікавлені працювати з українською продукцією та готові всіляко сприяти українським трейдерам своїм сервісом і навіть фінансово, у вигляді знижок», — додав трейдер.

Нагадаємо, Сполучені Штати виділять 68 млн доларів для Всесвітньої продовольчої програми ООН на закупівлю української пшениці для вирішення гострої світової продовольчої кризи.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *