Сільцівське зібрало найкращий уражай завдяки французькій сівалці

Сівалка Kuhn Kosma M

Тернопільська агрокомпанія «Сільцівське» отримала рекордний для свого господарства врожай кукурудзи завдяки французькій сівалці KUHN Kosma M.

Про це пише Traktorist.ua.

«Ми отримали найбільший в історії нашого господарства врожай кукурудзи. Як це вдалося? Сівалка. Яка? Kosma M. Як її обрали? Нам була потрібна точна, легка та зручна сівалка, а Titan Machinery Ukraine запропонували саме таку», — відмітив керівник «Сільцівського» Ігор Пельц.

Зазначається, що господарство працює в Тернопільській обл. та займається рослинництвом і тваринництвом, розводячи велику рогату худобу молочних порід, овець, кіз та свиней. Тому кукурудза — одна з основних культур для господарства. Від її врожайності залежать кінцевий результат підприємства.

«Клієнту потрібна була легка і точна сівалка, яка зможе працювати з фермерським трактором. Під ці задачі найкраще підійшла навісна пневматична сівалка точного висіву Kosma M від Kuhn. Ми дуже раді, що завдяки цьому агрегату перевершили сподівання клієнта, який отримав чудовий результат від використання сівалки», — зауважили в Titan Machinery Ukraine

Ще один клієнт компанії Titan Machinery Ukraine господарство «Кам’янка» на Житомирщині впродовж 8 років використовує сівалки Kuhn. У 2022 р. продовжили традицію — на зміну більш старому агрегату обрали сівалку Kosma M цього ж бренду, отримавши високі результати.

«Це хороша сівалка, а для середнього фермера — незамінна. Враховуючи її оптимальну ціну, конкурентів цьому агрегату на ринку не бачу. Легка, витривала, проста в регулюванні. Не менш важливим є те, що вона і сіє, і вносить міндобрива. Сходи після сівалки завжди дружні, ніяких пропусків. Ми нею дуже задоволені. Хто хоче купити, хай купує і не переживає — за ціною та якості найкраща, роботу робить відмінно», — розповів керівник господарства «Кам’янка» Василь Наумець.

Сівалка Kosma M оснащується системою розподілу Maxima 3, яка, за словами виробника, має високу точність та здатність працювати з багатьма різними типами насіння. Цікавий факт, що з 8-рядних сівалок, що є на ринку, Kosma M потребує приблизно на третину менше потужності трактора. Це означає економію пального та менше ущільнення ґрунту. Сівалка легка в налаштуванні та забезпечує додаткове навантаження 12,5 або 25 кг.

Як завіряють в компанії Titan Machinery Ukraine, сівалка має наступні особливості:

  • так само, як Maxima 3, здатна виконувати висів насіння будь-якого типу — просто змінюється диск;
  • підходить для технології мінімального обробітку ґрунту;
  • рівномірно закладає насіння та якісно працює в умовах високої вологості;
  • виробник пропонує на вибір механічний або електричний привод системи розподілу: механічна приводна система унікальна завдяки своїй трансмісії, пристосованої до міжряддя 45-50 см при висіві буряку; електрична приводна система 48 В гарантує плавне та безперервне обертання для забезпечення високої точності висіву;
  • версія з електроприводом дає такі переваги як регулювання густоти висіву з кабіни трактора, коригування норми внесення та відімкнення рядів за GPS або вручну;
  • фронтальне обладнання очищує лінію висіву (грудковідбивачі та пристрої видалення сміття);
  • покращений контакт ґрунт/насіння завдяки проміжному прикочувальному колесу;
  • закривання борозни та поліпшення ущільнення ґрунту навколо насіння за допомогою коліс V-подібного профілю.

Нагадаємо, що в Україні презентували технології, що дозволяють економити до 20% під час обприскування.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *