Румунія збере найнижчий за 15 років врожай кукурудзи

Цьогоріч в Румунії прогнозують найнижче виробництво кукурудзи з 2007 року.  Ґрунтова посуха знизить урожай приблизно на 40%-50% в порівнянні з попередніми роками, 

Про це пише видання AGERPRES. 

Зазначається, що повністю кукурудзу у країні ще не зібрали, але середня врожайність культури вдвічі нижча: 3 т/га проти 5-6 т/га минулого року. Саме кукурудза найбільше постраждала через посуху.

«Кукурудзи буде менше, ніж у звичайні роки, але вона забезпечить внутрішнє споживання та доступність для експорту», ​​— сказав міністр сільського господарства Румунії Петре Даеа.

Щодо інших культур, то Румунія цього року виростила 2 млн т насіння соняшнику, що складає близько 70% від нормального виробництва олійної, та понад 9 млн т пшениці.

За даними Національного інституту статистики (INS), Румунія торік посіла 1 місце в ЄС як за площею під кукурудзою, так і за обсягом виробництва, з 2,49 млн га, або 14, 82 млн т, що на 4, 72 млн т більше в порівнянні з 2020 роком. 

Середня врожайність в Румунії торік склала 5 8 т/га, що на 1,8 т/га вище, ніж у 2020 році. 

Внутрішнє споживання кукурудзи оцінюється приблизно в 7 млн т.

Читайте також: «‎У сухому залишку. Як у BASF контролюють залишки пестицидів в продовольчій картоплі»‎ 

Нагадаємо, що на півдні Одещини через нестачу вологи в ґрунті загинуло 6 тис. га сходів озимого ріпаку та 3 тис. га озимої пшениці.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *