росія вкрала українського зерна щонайменше на мільярд доларів — Bloomberg

З тимчасово окупованих регіонів України росією викрадено пшениці щонайменше на $1 млрд.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що дослідження було проведено з використанням штучного інтелекту, який аналізував супутникові зображення, визначаючи, де зерно було зібрано. Майже 6 млн т пшениці було зібрано в регіонах, які не перебувають під контролем України. 

«‎Майже 88% озимих, засіяних на окупованих територіях, було зібрано, а більшість незібраного зерна залишилося вздовж лінії фронту»‎, — стверджує видання. 

Наразі незрозуміло, що саме сталося з українським зерном, зібраним на тимчасово окупованих росією територіях. Дослідження також не враховувало зерно та інше продовольство, які перебувають у сховищах. 

«‎Команда NASA підрахувала, що цього року фермери в Україні зібрали 26,6 млн тонн пшениці, що на кілька мільйонів тонн більше, ніж за основними прогнозами»‎, — зазначає агентство.

Водночас професор Київської школи економіки Олег Нів’євський вважає, що після прочитання оригінальної статті складається враження, що йде плутанина із зерном і пшеницею і в ній говориться лише про врожай на окупованій території.

За розрахунками KSE збитки через крадіжки та втрату врожаю станом на вересень щонайменше вдвічі більші — близько $2 млрд, вважає експерт.

‎Читайте також: «‎Сповідь фермера з окупованої частини Запоріжжя»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *