Ринок мінеральних добрив упав на 40-55%

Загальний обсяг споживання мінеральних добрив за підсумками 2022 року складе близько 2-2,9 млн т, що на 40-55% менше, ніж минулого року.

Про це говориться у повідомленні Group DF, пише Delo.ua.

«Це попередні доволі оптимістичні оцінки. «Зернова угода» дала аграріям обігові кошти, тому вони змогли збільшити обсяги закупівлі добрив та ЗЗР. З листопада ринок почав зростати, аграрії закуповуються на весну-2023. Є стійкий платоспроможний попит, який до початку січня подвоїться. Ми маємо всі підстави прогнозувати зростання врожайності у 2023 році», — зазначив директор з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

За його словами, найбільшим попитом на українському ринку користувалась аміачна селітра: споживання оцінюється в 600 тис. т – 1 млн т. Попри різке зменшення обсягів споживання, друге та третє місце за популярністю посідають складні добрива (NPK, NP, DAP) — 620-660 млн т і КАС — 400-600 млн т.

Причинами такої ситуації в компанії називають зростання цін на мінеральні добрива, зниження купівельної спроможності аграріїв, обстріли підприємств, перебої з електроенергією, порушення логістичних ланцюжків, а також скорочення посівних площ.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *