Ринкові ціни сприятимуть збільшенню площ під бобовими

Джерело фото: AgroPortal.ua

Бобові дуже цікаві для аграріїв, оскільки зараз на них хороші ціни, і надалі вони можуть зростати. Єдине, що в Україні можуть бути проблеми з насінням гороху, нуту, сочевиці.

Про це розповіла президент ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко під час Agro&Food Security Forum, який проходить у Варшаві за організації «Співтовариства виробників і споживачів бобових України» та агенції «УкрАгроКонсалт».

«На жаль, в Україні немає в достатній кількості насіння нуту, сочевиці. Цього року навіть діяла програма ФАО із забезпечення фермерів насінням гороху. Для аграріїв бобові зараз дуже цікаві ще й через те, що вони насичують ґрунт азотом, а це зменшує потреби у внесенні азотних добрив, з якими наразі проблема», — зазначає Антоніна Скляренко.

За її словами, цього року завдяки сприятливим погодним умовам українські аграрії зібрали гарний врожай бобових: квасолі — 22-23 ц/га, гороху — 3 т/га, нуту — 2 т/га.

«Тому сподіваємося, що наступного року аграрії збільшуватимуть посівні площі під бобовими. Зараз вартість нуту — 1 тис. $/т, і це цікаво для виробників. До того ж нут, як і всі бобові, можна експортувати машинами, це можливо для України», — наголосила Антоніна Скляренко.

Наталія Помянська, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *