Потепління дасть шанс зібрати кукурудзу на українських полях

Теплий циклон наступного тижня підніме на території України температуру на 5-6°С вище норми. Це дасть змогу завершити збирання кукурудзи, що залишилася в полях.

Як говориться у повідомленні GrainTrade, збирання зернової полегшить відсутність снігу на українських полях.

Водночас аналогічне потепління, що спостерігається в європейській частині рф, не дасть їм змоги зібрати 10-15% кукурудзи, що залишилася на полях, через шар снігу в 5-20 см.

Стан озимих в Україні характеризується як нормальний, із невеликим дефіцитом вологи у ґрунті на півдні.

«Кліматичні зміни стали реальністю сьогодення. Згідно з доповіддю Всесвітньої метеорологічної організації, останні вісім років можуть стати найтеплішими за всю історію спостережень. Так, середня глобальна температура у 2022 р. на 1,15°С перевищувала середній показник 1850-1900 років, що проявилося у стрімкому таненні льодовиків», — зазначають аналітики.

Так, сильні опади фіксують у США, Бразилії та Аргентині, що сприятиме розвитку сільгоспкультур. Водночас у Індії з початку року зафіксовано аномальні хвилі спеки: кількість днів сильної спеки у 2022 р. досягла 203, тоді як у 2019 р. їх було 179, що негативно вплинуло на посіви пшениці озимої та знизило її врожай.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *