Посівні площі озимих культур скоротяться на 35%

В Україні вже стартувала кампанія з посіву озимих культур. Наразі очікується засіяти 65% від минулорічної площі — 4,7 млн га.

Про це в ефірі єдиного телемарафону розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, повідомляє Мінагрополітики.

За його словами, зменшення площ зумовлене тимчасовою окупацією, бойовими діями та мінуванням сільгоспугідь.

«Зважаючи на останні події зі звільнення українських територій з-під окупації Збройними Силами України, в нас є обґрунтований оптимізм, що цей прогноз у 4,7 млн га покращиться», — зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Посівного матеріалу українським аграріям вистачає, додав він.

Заступник міністра також зауважив, що на тлі зменшення посівної площі пропорція з посівів зміщується в бік ріпаку.

«Ця культура дорожча і краще витримує логістичні затрати наших фермерів, хоча й трішки складніша у вирощуванні», — прокоментував цю тенденцію він.

Крім того, Маркіян Дмитрасевич запевнив, що цьогоріч Україна зможе повністю забезпечити внутрішню потребу у гречці, адже посівні площі під нею збільшилися.

«Торік це приблизно було 70 тис. га, цього року маємо трохи більше 117 тис. га. Стосовно цін, то раніше велика частина гречки імпортувалася, зокрема з Казахстану. У лютому імпорт був припинений. Очікуємо, що після збору врожаю вже на збільшених площах посіву цей баланс покращуватиметься в бік зменшення вартості гречки», — резюмував Маркіян Дмитрасевич.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *