Полтавський кластер ІМК розпочав жнива соняшника

У «Бурат-Агро», входить до складу агрохолдингу «‎ІМК», ‎20 вересня розпочались жнива соняшнику. Відмічається, що активній фазі збору урожаю передували несприятливі погодні умови, тому дата старту постійно переносилася. 

Про це розповів головний агроном «Бурат-Агро» Олександр Манько, пише пресслужба «‎ІМК».

За його словами, станом на 27 вересня вже зібрано соняшнику на площі 760 га (20% від загальної площі). Середня врожайність з поля становить 4 т з га.

«‎Рясні сезонні дощі ускладнили початок жнивної кампанії, та все ж таки, жнива розпочали, ще й з досить непоганим результатом. На полях працює 4 комбайни (по два на відділенні), а також 6 тракторів з перевантажувачами (по три на відділення). На протипожежному чергуванні задіяні дискові борони та ємності з водою»‎, — зауважив він.  

Читайте також: «‎Глибока переробка сої: плани Астарти та перспективи України»‎ 

Наразі насіння йде дещо перезволожене, додає головний агроном Полтавського кластера «‎ІМК», тому доводиться сушити сировину до потрібних показників вже на елеваторі «Бурат».

«Станом на сьогодні лабораторією елеватора «Бурат» було прийнято вже понад 3 тис. т соняшнику‎»‎, — констатує завідувач лабораторії елеватора Тетяна Ільїна. 

Відзначається, що паралельно зі жнивами у полтавському кластері «‎ІМК» триває посів озимої пшениці — вже засіяно 2720 га (70% від запланованих площ). Додається, що збирання соняшнику та посів озимини полтавці планують завершити до 15 жовтня, якщо не завадить погода 

Нагадаємо, що аналітики підвищили прогноз урожаю зернових в Україні на 2022 рік.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *