Площі під овочами на Львівщині можуть помітно збільшитись

У цьому та наступних роках площі під овочами на Львівщині можуть помітно збільшитись, і для багатьох господарств овочеві проєкти будуть своєрідним експериментом.

Про це повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

«В умовах дефіциту пропозиції ціни на овочі можуть стрімко зростати, поточна ситуація на ринку цибулі та моркви — яскравий приклад такого сценарію подій. Але прибуток від продажу залежить не тільки й не стільки від ринкової ціни», — зазначає Тетяна Гетьман. 

За її словами, виробник одноосібно не може формувати ринкову ціну, вона може коливатись з року в рік +/- 100% під впливом цілої низки факторів. Тому стратегія впровадження професійного виробництва овочів і будь-яких інших культур будується виключно на оптимізації собівартості за рахунок вищої врожайності та максимальної продуктивності виробництва.

«Для того, щоб ці експерименти були вдалими і швидко переростали в успішні промислові проєкти, ми пропонуємо нашим фермерам відшкодування 50% вартості високорепродуктивного насіння майже всіх нішевих для області культур, зокрема овочів. Документи приймаємо до 15 червня», — повідомила директор департаменту.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *