Озимі на Дніпропетровщині відновили вегетацію

Останні дні першої та початок другої декади грудня характеризувались аномально дощовою погодою у Дніпропетровській області, місцями спостерігався сніг.

Про це говориться у повідомленні ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Дніпропетровській області.

Зазначається, що мінімальна температура повітря 14 грудня опускалась до -2°С, на поверхні ґрунту ‒ до -1,5°С. Максимальна температура повітря у звітному періоді піднімалась до +10°С.

«До 14 грудня на сільськогосподарських посівах спостерігалось повне відтавання ґрунту, станом на 15 грудня промерзання ґрунту склало 5 см. Озимі культури відновили вегетацію», — констатують у відомстві.

У той же час на посівах озимого ріпаку та озимої пшениці спостерігається часткове відновлення живлення гусениць озимої совки та личинок хлібної жужелиці — знайдені поодинокі рослини, пошкоджені шкідниками.

«Значне промерзання ґрунту (22 см), а у подальшому повне його відтавання та аномально волога погода звітного періоду були несприятливими для розвитку мишоподібних гризунів, у низинах полів спостерігалось затоплення житлових нір гризунів. Загибель житлових нір складала від 4 до 8%», — додають в управлінні.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *