Обсяги зловживань по новому врожаю обраховуються мільйонами тонн — Микола Сольський

Українські аграрії на окупованих територіях втрачають мільйони тонн врожаю. 

Про це зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише Мінагрополітики. 

За його словами, минулого року на територіях, які на сьогодні окуповані, урожай загалом був близько 20 млн т зернових та олійних культур. 

«Ці регіони традиційно мали багато озимих пшениці та ячменю, які вони одними з перших збирали в Україні влітку. Це означає, що обсяги зловживань по новому врожаю обраховуються там мільйонами тонн. Це злочини різного характеру, але в будь-якому випадку – викрадення‎», — зауважив він.‎ 

Як наголосив Микола Сольський, ідеться про грабіж, розбій, шахрайство та примус. Зараз налагоджений бізнес високого рівня посадовцями-силовиками росії з залученням колаборантів.

Читайте також: «‎Закупкою зерна на Херсонщині керують ростовські вірмени, або Як Латифундист зерновози в оренду здавав»‎ 

Першими під «приціл» окупантів, за його словами, потрапляють аграрії з найбільш активною політичною позицією та підтримкою Української держави, а також ті, хто відмовляється перереєстровувати діяльність та співпрацювати з окупаційною владою.

Нагадаємо, що в Мінагрополітики закликають аграріїв на окупованих територіях фіксувати крадіжки зерна здійснені окупантами. Планується компенсацію за викрадене росіянами збіжжя.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *