Обмежена реалізація зерна стримує посів озимих

За середньорічними даними, озимі культури займають близько 55% від усіх посівних площ. На Львівщині сівба озимих уже розпочалась, але аграрії регіону ще остаточно не визначились із площами посівів.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Відзначається, що прийняти це важливе рішення заважають кілька факторів.

  • Звільнення площ від попередників озимих культур може затягнутись через брак елеваторних потужностей та складських приміщень для зберігання вирощеного врожаю. Наявні потужності зі зберігання ще не звільнені від перехідних залишків минулорічного врожаю зерна.
  • Обмежена реалізація вирощеної продукції. Як наслідок — не вистачає оборотних коштів на придбання достатнього матеріально-ресурсного забезпечення для проведення посіву озимих, що може вплинути на скорочення площ. 

Тетяна Гетьман, директорка Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА

Ситуація з експортом у поточному році внесла свої корективи. Однак аграрії під час посівної роблять максимальний акцент на проведенні сівби в оптимальні строки, оскільки саме їх дотримання гарантує отримання сильних сходів та високої врожайності. За середньорічними даними, озимі зернові культури забезпечують до 50% всього валового виробництва зерна за рік.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *