Названі ключові проблеми агросектору України

Надання аграріям можливості спрощеного кредитування та допомога в отриманні необхідної фінансової підтримки для проведення якісної посівної кампанії наступного року є першочерговим завданням. 

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич під час щорічної Оксфордської фермерської конференції, пише Мінагрополітики. 

За його словами, вже сьогодні наші аграрії зазнають величезних збитків, враховуючи витрати на добрива, пальне, страхування, фрахт та інші необхідні ресурси для виробництва.

«Ціна продажу зерна досить низька, а логістика значно подорожчала. Аграрії недоотримують доходи і, відповідно, не мають змоги платити зарплати, придбати матеріал на нову посівну, пальне, добрива, хімікати», — розповів британцям Маркіян Дмитрасевич.

Маркіян Дмитрасевич зауважив, що українці не скаржаться на обставини, вони адаптуються та шукають альтернативні рішення, щоб зміцнити роботу АПК в умовах війни.

Крім того, він наголосив, що Україна разом зі світовою спільнотою має протистояти загостренню глобальної продовольчої кризи. Саме тому й було започатковано гуманітарну продовольчу ініціативу Grain from Ukraine.

Нагадаємо, що загальна сума оголошених внесків від учасників ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми Grain from Ukraine наразі становить майже $190 млн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *