На Волині будують два нових елеватори

Аграрії Волинської області обмолотили зернові та зернобобові культури на 193 тис. га (73% від плану).

Про це розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Троханенко, говориться у повідомленні ОДА.

«Цього року врожай зернових на Волині очікуємо дещо більший, аніж минулого. Торік ми зібрали орієнтовно 1,4 млн т. Уже зібрано 950 тис. т урожаю», — зазначив він.

Зокрема, пшениця (озима і яра) обмолочена на площі 134 тис. га (80% від засіяного), зібрано понад 730 тис. т. Також зібрали 115 тис. т ячменю з площі 24 тис. га (71%). Намолочено 45 тис. т жита з площі 14 тис. га (79%). 64 тис. т вівса зібрали на площі 20 тис. га (52%).

«Окрім того, в області завершено збір озимого ріпаку. Зокрема, було намолочено більше 160 тис. т. Наразі Волинь — лідер із його збору», — повідомив Олександр Троханенко.

Крім того, він додав, що в області триває модернізація елеваторів, а також будівництво нових споруд для зберігання зерна. Наразі елеваторні потужності в регіоні складають близько 1,2 млн т одночасного зберігання. Однак будуються ще два об’єкти загальною потужністю 150 тис. т.

Площа посіву озимих культур під урожай наступного року очікується на рівні минулого — близько 230 тис. га, з них 50 тис. га — озимий ріпак і 180 тис. га — озимі зернові культури. Окремими господарствами уже розпочато посів ріпаку. Зокрема, на сьогодні він засіяний на площі близько 800 га.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *