На Одещині посуха призвела до загибелі майже 10 тис. га озимини

На півдні Одещини через нестачу вологи в ґрунті загинуло 6 тис. га сходів озимого ріпаку та 3 тис. га озимої пшениці.

Про це повідомляє Одеська ОДА на своїй сторінці в Facebook.

«У зв’язку із недостатньою кількістю вологи в метровому шарі ґрунту та відсутністю опадів у господарствах південної Одещини спостерігається щоденне збільшення площ загиблих озимих культур, посіяних під урожай 2023 року. Одещина є лідером показників загиблих культур через потужні посухи. Єдиний вихід у майбутньому — отримати незалежність від опадів через розвиток зрошення» — повідомляє директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельної відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

Вона додала, що з початку року по кожному району розглянуто готовність державних водогосподарських об’єктів до поливного сезону та відзначено, що всі підготовчі роботи виконано вчасно. Майже 10 тис. га зрошувальних земель в Одеській області готові та були запущені в роботу. 

Зазначається, що в області посіяно 167 тис. га озимого ріпаку, 540 тис. га озимої пшениці і поки що 133 тис. га озимого ячменю, а це — 80 і 70% від запланованих площ під цими культурами. 

Читайте також: «‎Запахло аміаком. Чим небезпечний «зелений коридор» для російських добрив»

Нагадаємо, що ракетні обстріли рф території України, а як наслідок посилення енергетичної кризи, може негативно вплинути на ціну соняшнику. За відсутності блекаутів, ціни навпаки можуть зрости.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *