На Харківщині через обстріли згоріло 240 га зернових

Понад 238 га пшениці та 2 га ячменю згоріли внаслідок російських обстрілів у Харківській області.

Про це начальниця відділу управління виробництва сільгосппродукції департаменту агророзвитку Харківської ОВА Оксана Федишина розповіла «Суспільному».

Вона також зазначила, що зернові та зернобобові культури в області зібрані на 67% площ. Жнива планують завершити за два тижні.

«У порівнянні з минулим роком будуть низькі показники, але в складних умовах, у яких працюють аграрії в зв’язку з агресією російської федерації, це дуже хороші показники. Уже намолочено близько 837 тис. т зерна нового врожаю. Середня врожайність ранніх зернових та зернобобових культур по області склала 35,7 ц/га», — розповіла Федишина.

За даними чиновниці, урожай зернових, зернобобових та олійних культур буде достатнім для задоволення внутрішніх потреб області, а також часткової реалізації на експорт — очікується валовий збір близько 2 млн т.

«Аграрії вже готують ґрунт під посів озимих культур під урожай 2023 року. Передбачається, що посів активно почнеться в перших числах вересня. Насіння вистачить», — розказала Федишина.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *