Міжнародні партнери виділили €1 млрд для розвитку коридорів солідарності

Єврокомісія та ЄБРР узгодили фінансовий пакет обсягом €1 млрд для розбудови «‎коридорів солідарності»‎, створених для доставки українського експорту на європейський та світовий ринки.

Про це повідомила Єврокомісар з транспорту Адіна Валеан, пише «‎Укрінформ».

«Для того, щоб рухатися далі, нам необхідно більше інвестицій: у залізничні колії, у сканери та в обладнання для перевалки, а також для оновлення інфраструктури. Разом, Європейська Комісія, ЄБРР та Світовий Банк оголосили про виділення фінансового пакета в €1 млрд, який призначений для фінансування виключно «‎коридорів солідарності»‎, — наголосила Єврокомісар.

За її словами, Україна та Молдова отримали доступ до можливостей Фонду взаємопоєднання Європи (CEF), який є фінансовим інструментом транспортного європейського проєкту TEN-T.

«‎Ці ресурси можуть бути використані для реалізації транскордонних проєктів і для усунення «вузьких місць‎»‎ під час операцій на «‎коридорах солідарності»‎, — зауважила Адіна Валеан.

Єврокомісар нагадала, що «коридори солідарності‎»‎ працюють уже 7 місяців. За цей час за їхньою допомогою було перевезено понад 17 млн т зерна, а також багато інших товарів — від гуманітарної допомоги та палива до їжі для тварин і добрив.

За її словами, Дунайський шлях і румунський порт Констанца взяли на себе головне навантаження — саме на них припало майже 50% усього експорту українського зерна, яке доставлялося «коридори солідарності‎»‎. Водночас акцентувала вона, другий найбільший і найнапруженіший маршрут — це сухопутний коридор через Польщу.

Читайте також: «‎Український ринок перенасичений неякісними аналоговими запчастинами — Андрій Попов»‎

Нагадаємо, що платформа Культиварій регулярно проводить зустрічі з аграріями та практиками. Переглянути саме цю конференцію можна у записі на платформі Культиварій у вкладці Нове відео на сайті: https://www.cultivariy.com/

А для того, щоб завжди бути в курсі актуальних подій підписуйтеся на платформу та цілий рік отримуйте корисний контент.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *