МХП зазнав збитків в розмірі $269 млн — звіт

Агрохолдинг «МХП‎»‎‎ за дев’ять місяців 2022 року отримав збиток у розмірі $269 млн проти чистого прибутку в розмірі $377 млн за дев’ять місяців 2021 року.

Про це йдеться у звіті «МХП‎»‎ .

При цьому збиток від курсових різниць у звітному періоді склав $367 млн проти прибутку від курсових різниць у розмірі $75 млн за дев’ять місяців 2021 року. Крім того, дохід від реалізації продукції збільшився на 13,9%, або на $229 млн, порівняно з аналогічним періодом минулого року — до $1 876 млн.

Експортна виручка зросла на 32% до $1,11 млрд і склала 59% від загальної виручки.

Відзначається, що за дев’ять місяців 2022 року скоригований прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації знизився на 45% в річному обчисленні до $304 млн.

Водночас «МХП‎»‎ повідомив про збиток у розмірі $181 млн за третій квартал 2022 року, збільшивши виручку на 10% в річному обчисленні до $727 млн. При цьому в третьому кварталі скоригований показник EBITDA знизився на 35% —  до $136 млн.

Відзначається, що серйозний негативний вплив на господарську діяльність компанії мають часті і тривалі перебої з постачанням електроенергії.

«Зі складними проблемами і перебоями в роботі МХП зіткнувся в середині жовтня, коли ряд електростанцій країни піддалися ракетному обстрілу. Після цього робота на деяких об’єктах МХП була зупинена на короткий час. Сьогодні МХП знову працює майже на повну потужність, використовуючи комбінацію державних мереж, електроенергії, виробленої на біогазових установках МХП, та дизель-генераторів. Однак події показали, що ситуація може серйозно, швидко і непомітно погіршитися‎»‎, — йдеться в повідомленні.

Читайте також: «‎Аграрний ринок починає згадувати бартерні схеми — Сергій Щербина»‎ 

Нагадаємо, що агрохолдинг «‎Овостар»‎ скоротив загальне виробництво яєць у порівнянні з показником минулого кварталу, а також торішнім на 6%.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *