Масовий розпродаж моркви зі сховищ знизив ціни

Негативні цінові тенденції встановилися з початку поточного тижня на українському ринку моркви.

Про це повідомляє EastFruit.

«Основною причиною здешевлення цієї продукції стало збільшення пропозиції моркви на ринку. Більшість українських фермерів вважали недоцільним і надалі зберігати ці коренеплоди й масово почали продавати моркву зі сховищ, що своєю чергою негайно позначилося на відпускних цінах у даному сегменті», — пояснюють експерти.

Так, сьогодні українські фермери готові відвантажувати моркву від 18 до 25 грн/кг (0,49-0,68 $/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.

За словами ключових гравців ринку, негативний вплив на ціни в даному сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств. Через перебої у подачі електроенергії якість продукції у сховищах дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродувати наявні запаси цього коренеплоду. Водночас гравці ринку зазначають, що великі фермери достатньо забезпечені генераторами та не мають проблем зі зберіганням. У зв’язку з цим вони вважають за краще призупинити продаж моркви, враховуючи досить велику пропозицію на ринку даної продукції.

Морква в Україні зараз коштує в середньому в 1,9 раза дорожче, ніж за аналогічний торішній період. Водночас аналітики ринку не виключають, що вже незабаром ситуація в даному сегменті може кардинально змінитися, оскільки врожай моркви цього сезону був досить скромним, і запаси якісної продукції в господарствах також досить обмежені.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *