Індія продовжила політику імпорту рафінованої пальмової олії за нижчим митом

Індія продовжила політику імпорту рафінованої пальмової олії за нижчим митом і дозволила імпорт 51 тис. т бавовни за нульовим митом у 2023 році, пише Reuters.

Повідомляється, що термін дії пільгового мита на рафіновану пальмову олію мав закінчитися 31 грудня. За повідомленням уряду, його було продовжено «‎до подальших розпоряджень».

«‎Імпорт рафінованої пальмової олії цього року підскочив через нижче мито. Навіть у найближчі місяці ми продовжимо імпортувати близько 200 000 т рафінованої пальмової олії на місяць»‎, — сказав виконавчий директор Sunvin Group Сандіп Баджоріа.

Відзначається, що Індія також збільшила квоту на безмитний імпорт наддовговолокнистої бавовни до 51 тис. т на наступний рік з 419 т на 2022 рік.

Південноазіатська країна також дозволила імпорт 150 тис. т сочевиці та 34 тис. т мигдалю за 50% застосовуваного мита відповідно до тарифної квоти (TRQ), заявив уряд.

Читайте також: «‎Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану»

Додається, що у грудні 2021 року Індія знизила базове мито на імпорт рафінованої пальмової олії та знизила загальні податки на їхній імпорт до 13,75% з 19,25% раніше.

Зниження мита зробило імпорт рафінованої пальмової олії прибутковим для індійських переробників, які традиційно вважають за краще імпортувати сиру пальмову олію.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *