Єгипет закупив партію української пшениці

Управління Єгипту з постачання товарів (GASC) придбало 175 тис. т української пшениці в результаті приватних переговорів з постачальниками. Це перші закупівлі з початку російсько-української війни. 

Про це пише AL-MONITOR.

«Міністерство має намір імпортувати близько 1 млн т пшениці до середини 2023 року, щоб збільшити свій стратегічний резерв пшениці і задовольнити потреби місцевих хлібопекарень і приватного сектора‎», — йдеться у повідомленні. 

Заступник міністра внутрішньої торгівлі і постачання Ібрагім Ашмаві,, заявив, що стратегічного запасу пшениці в Єгипті достатньо на наступні п’ять місяців.

«Єгипет є найбільшим імпортером пшениці у світі. Внутрішнє споживання становить майже 25 млн т щорічно, в той час, як країна виробляє близько 12 млн т‎»‎, — сказав Ашмаві, додавши, що решта імпортується.

Глава Єгипетського форуму економічних і стратегічних досліджень Рашад Абдо заявив, що підписані Єгиптом контракти на закупівлю української пшениці є «‎хорошим кроком»‎.

Він сказав, що Єгипет зміг забезпечити ці контракти завдяки «‎зерновій угоді», яка дозволила експорт з українських портів. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *