Якість кукурудзи значно гірша, ніж минулого року

Якість кукурудзи в Україні цього року значно гірша за минулорічні показники, адже сільгоспвиробники з низки причин ввійшли в довгу затяжну зимову збиральну кампанію, яка є досить складною.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу щодо поглиблення українсько-африканських відносин у галузі сільського господарства. 

«Маємо досить великі перепади температури, за яких важко працювати аграріям, і водночас це значно шкодить якості зерна. Розмір втрат залежить від кожного господарства, які будуть складати від декількох відсотків до 15%. Це залежить від багатьох факторів — від гібриду, вологості зерна в період настання морозів, від перепадів температур, які відбуваються зараз», — зазначає Микола Сольський. 

За його словами, на початок зими близько третини кукурудзи стояло в полях, зараз цей показник вдвічі менший, але щодня якість зерна погіршується. «Звичайно, аграрії, оператори елеваторів, трейдери знають, як із цим працювати, щоб вирівняти якість, але порівняно з минулим роком вона буде суттєво гіршою. Наскільки — про це можна говорити наприкінці лютого», — резюмував Микола Сольський. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *