Ф’ючерси на пшеницю в США впали до довоєнного мінімуму

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго впали на 1,9% до найнижчого рівня з вересня 2021 року на тлі покращення перспектив для врожаю в США.

Про це з посиланням на трейдерів повідомляє Reuters. 

Зазначається, що оптимізм стосовно Чорноморської зернової угоди, яка буде продовжена найближчими тижнями, чинила тиск як на кукурудзу, так і на пшеницю.

«Минув рік після початку конфлікту, і ринок відіграв усі ті успіхи, які він зробив на початку і, більше того, знизився», — зазначив аналітик із сировинних товарів в Advance Trading Брайан Бастінг.

Травневі ф’ючерси на м’яку червону пшеницю озиму CBOT знизилися до $7,10 за бушель (43,25 кг). На початку сесії ціни досягли дна на рівні $7,05 за бушель, що було найнижчим показником з 30 вересня 2021 року.

«Пшениця зазнає знижувального тиску через низькі ціни на російську пшеницю на експортному ринку, а також через прогнози дощу на рівнинах США цього тижня», — повідомив менеджер з товарних ризиків StoneX Метт Аммерманн.

Він додав, що російська пшениця успішно брала участь у нещодавніх міжнародних закупівлях, зокрема Єгипту, і може бути знову запропонована дешево на тендерах цього тижня, наприклад, у Туреччині.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *