Фермери і селяни на деокупованих територіях отримають 13,5 т насіння овочів

Міжнародні донори передадуть аграріям та мешканцям деокупованих територій України 13,5 т насіння овочів.

Перші відвантаження вже отримали мікроферми та домогосподарства в чотирьох громадах Полтавської, Київської, Дніпропетровської областей, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Ці 13,5 т насіння дозволять забезпечити проведення посівної на 1126 га сільгоспземель. Серед виділеного насіння — квасоля, горох, буряк, морква, баклажан, цибуля та редиска», — говориться у повідомленні.

Інформацію про потреби в насіннєвому матеріалі збирають Всеукраїнська асоціація громад та Всеукраїнська аграрна рада. Після цього насіння розподілять відповідно до запитів. Логістичну підтримку проєкту, а саме безкоштовну доставку насіння від міжнародних донорів у громади, здійснює Програма USAID Агро.

«Сприяння домогосподарствам та невеликим фермам має важливе значення, адже  вони забезпечують близько третини потреби споживчого ринку країни в овочах та роблять значний внесок у забезпечення продовольчої потреби громад», — акцентують у Програмі USAID Агро.

Уточнюється, що у 2022 році Програма USAID Агро безкоштовно передала внутрішньо переміщеним особам та мікровиробникам 1604 кг насіння та 35 т насіннєвої картоплі.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *