Експорт агропродукції з України рухається до відновлення довоєнних показників — Мінагрополітики

Загальний експорт з України за серпень становить 4 млн т. У вересні очікують експортувати близько 5 млн т сільськогосподарської продукції. В той час, як до війни він становив 6 млн.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише Мінагрополітики.

За його словами, це позитивна динаміка. Україна впевнено рухається до відновлення довоєнних показників експорту. Можливість експортувати є критично необхідною для українського аграрного сектору. Зростання експорту позитивно впливає на економіку в цілому, забезпечує макроекономічну стабільність, стримує інфляцію.

«Фермери можуть продавати збіжжя за ціною, вищою за собівартість. Аграрний сектор створює сотні тисяч робочих місць. А це податки до місцевих бюджетів, до загального бюджету. Це забезпечує стабільність гривні. Збільшувати експерт важливо й заради валютної виручки, стабільного обмінного курсу», — зазначив перший заступник міністра.

Він додав, що для внутрішнього споживання використовується 25-30% сільськогосподарської продукції. Близько 70% йде на експорт.

Нагадаємо, що Україна майже на 30% відстає від тогорічного показника експорту соняшникової олії.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *