Ефективний контроль бур’янів на ранніх етапах кукурудзи та соняшнику. Поради агрономів

Проблема захисту посівів соняшнику та кукурудзи від бур’янів — одне з головних завдань навесні. Кукурудза та соняшник належать до чутливих до забур’яненості культур, особливо на ранніх етапах розвитку, від появи сходів до п’яти листків (ВВСН-15) у кукурудзи та восьми листків (ВВСН-18) у соняшнику.

Агрономічний департамент LNZ Group називає основними факторами негативного впливу:

  • Конкуренцію за вологу, елементи живлення, та «життєвий простір» загалом.
  • Явище алелопатії, коли кореневі виділення однієї рослини мають вплив на рослини, що живуть поряд. Особливо шкідливими для кукурудзи є злакові бур’яни, а для соняшнику — з родини айстрових.
  • Бур’яни, а точніше їхні листкові пластинки, є джерелом розсіяного світла, яке містить лише частину спектру білого світла. Таким чином, на листки культурних рослин потрапляє світло низької якості, яке є джерелом енергії для фотосинтезу.

Найбільш ефективним у контролі бур’янів на ранніх етапах розвитку культури є застосування ґрунтової системи захисту. 

Для досягнення цієї мети бренд DEFENDA рекомендує застосування бакової суміші ґербіцидів Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л). 

Сора-Нет пропізохлор, 720 г/л) — ґрунтовий досходовий селективний гербіцид для боротьби з однорічними злаковими та дводольними бур’янами. Цей продукт не є фітотоксичним для культури та проявляє високу ефективність дії незалежно від погодних умов. Він швидко розкладається в ґрунті на нетоксичні суміші та контролює наступні хвилі бур’янів. 

Найкраще себе проявляє у комбінації з Айдахо (тербутилазин, 500 г/л). Це системний селективний гербіцид ґрунтової дії проти широкого спектру дводольних бур’янів. Продукт вирішує проблему хрестоцвітих видів бур’янів і не є фітотоксичним для культурних рослин.

Детальніше про переваги продуктів читайте на сайті за посиланням http://bit.ly/3HIqReL

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *