Ціни на українську кукурудзу зростатимуть, але залишаться нижчими за світові

Внутрішні ціни на кукурудзу можуть продовжити зростати, однак вони все одно будуть залишатися нижчими порівняно зі світовими.

Таку думку висловила аналітик асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Світлана Литвин в інтерв’ю «АгроЕліта».

Зазначається, що цього року збір урожаю кукурудзи відбувається дуже повільно. Наразі аграрії все ще продовжують збір кукурудзи, частина якої знаходиться на полях і буде збиратися поступово, можливо навіть навесні.

Основні причини таких темпів — тривалі дощі восени, низька фінансова спроможність українських аграріїв у комбінації з відсутністю впевненості, що всю зібрану кукурудзу вдасться реалізувати. Кукурудза в Україні здебільшого призначена для експорту, оскільки внутрішнє споживання значно менше, ніж обсяги виробництва.

«Якщо говорити про внутрішні ціни на кукурудзу, то вони можуть зростати, однак усе одно будуть залишатися нижчими в порівнянні зі світовими. Через війну всі логістичні витрати, страхування та ризики бере на себе українська сторона, та ще й пропонує привабливу ціну. В протилежному випадку закупівля української продукції здійснюватися не буде», — стверджує Світлана Литвин.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *