Ціни на капусту за тиждень підскочили удвічі

Затишшя, яке зберігалося на українському ринку білоголової капусти вже більше ніж два місяці, на поточному тижні змінилося стрімким подорожчанням цієї продукції.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

У результаті сьогодні українські виробники пропонують до продажу білоголову капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Також підтримку цінам надає підвищення попиту з боку оптових компаній.

«Але все ж головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти», — пояснюють експерти. 

На сьогодні вартість капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. При цьому місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Свої наміри вони пояснюють чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *