Через санкції російські аграрії тримають до 80% врожаю в своїх сховищ

Російські аграрії зазнають колосальних збитків через санкції Заходу. За підсумками 2022 року їм не вдалося реалізувати «десятки мільйонів‎»‎ тонн свого рекордного врожаю: зерно просто пропадає в сховищах, пише «‎УНІАН».‎ 

«Зазвичай рф вдається реалізувати на ринку до 70% свого врожаю в першій половині сільськогосподарського року, проте в поточному сезоні реалізація врожаю склала лише 50-56%‎»‎, — пише видання.

Зазначається, що опитані аграрії підтвердили, що через санкції сільгоспкомпанії тримають від 37 до 80% врожаю в своїх сховищах. 

Як говориться в дослідженні консалтингової компанії «Яків і партнери‎»‎ (раніше McKinsey), щонайменше 46% російських компаній тепер не знають, куди подіти «десятки мільйонів‎»‎ тонн зерна, які не вийшло продати через санкції.

«‎У поточних цінах в зоні ризику, зазвичай пов’язаного з довгостроковим зберіганням зерна, виявляються запаси на суму близько 260 млрд руб. Для того щоб дана цифра не збільшилася, Росії необхідно буде експортувати щомісяця обсяг зернових, близький до рекордного, — понад 4 млн тонн»‎, — заявили в організації.

Читайте також: «‎З лану до судна. Як відбілюється кешове зерно»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *