Через повінь Пакистан планує закуповувати російську пшеницю — WSJ

Пакистан веде переговори з росією щодо імпорту пшениці, оскільки йому важко компенсувати врожай і запаси продовольства, знищені повенями. Про це пише The Wall Street Journal.

Прем’єр-міністр Шехбаз Шаріф закликав світ надати більше допомоги Пакистану, заявивши, що між обіцяною, як і раніше, допомогою і масштабом катастрофи існує «значний розрив». Шаріф вважає, що країна може купувати російську пшеницю, не порушуючи санкцій, накладених на москву 

«‎Ми маємо пропозицію від них, і ми ведемо переговори. Ми маємо нагодувати наших людей»‎, — заявив прем’єр.

Міністр фінансів Пакистану Міфтах Ісмаїл на цьому тижні обговорив ідею запровадження часткового дозволу на торгівлю овочами з Індією.

Ісламабад заявив, що зміна клімату, викликана промисловістю та способом життя багатих країн, сприяла цьогорічному мусонному лиху. У країні випало втричі більше за звичайну кількість опадів. Чиновники вважають, що розвинені країни мають прийти на допомогу Пакистану, оскільки він виробляє менше ніж 1% світових викидів вуглецю.

Читайте також: «‎Посуха 2022: як виглядають спекотним літом країни ЄС»‎ 

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, від повеней постраждало близько 3,6 млн акрів земель, що обробляються. Посіви, які ще не зібрали, були знищені в деяких частинах країни, особливо в південно-східній провінції Сінд, яка найбільше постраждала.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *