Через надлишок яблук на ринку, ціни суттєво знизились

Цього тижня відпускні ціни на яблука почали стрімко знижуватися.

Про це пише EastFruit. 

Відзначається, що попри очікування українських виробників, традиційного для передноворічного періоду сплеску торгової активності на ринку яблука в Україні так і не відбулося, повідомляють аналітики проєкту. Так, зараз українські садівники готові відвантажувати яблука по 6-12 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

«Основною причиною здешевлення в даному сегменті стало значне збільшення яблука на ринку. Так, більшість садівників прагнуть якнайшвидше розпродати ці фрукти, щоб не витрачатися на зберігання, яке в поточному сезоні обіцяє бути рекордно дорогим‎», — відмітили аналітики. ‎ 

Повідомляється, що оптові компанії та роздрібні мережі України також відзначають послаблення попиту на яблуко, особливо в останні два тижні. Учасники ринку пояснюють зниження активності покупців великим напливом продукції низької якості, яку садівники прагнуть збути насамперед і згодні поступатися ціною на такі фрукти.

Варто додати, що на сьогодні ціни на яблуко в Україні в середньому на 41% вищі за торішні, що обумовлено зниженням виробництва яблук не лише в Україні, а й у країнах ЄС загалом. 

Як відзначають самі садівники, вони сподіваються на активізацію попиту в даному сегменті у другій половині сезону, коли пропозиції якісного яблука знизиться до мінімуму.

Читайте також: «‎У сухому залишку. Як у BASF контролюють залишки пестицидів в продовольчій картоплі»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *