Блекаути катастрофічно впливають на переробників соняшника — думка

У переробників соняшнику ситуація з електропостачанням вкрай складна. Добові ліміти споживання ОЕЗів зменшують не на 10-20%, а на 50%. Через це заводи змушені зменшувати переробні потужності щонайменше в половину.

Про це розповів директор «Укроліяпром» Степан Капшук в матеріалі: ‎«‎Блекаут: як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎ на Latifundist.com.

За його словами, якщо Обленерго дає добро на роботу, то Укренерго не дивиться, що це ОЕЗ і вимикає виробництво. Така ситуація може мати катастрофічні наслідки, вважає Степан Капшук, адже переробники мають справу з вибухонебезпечним виробництвом. 

«Я розумію, що країна переживає складні часи і ніхто нам не забезпечить 100% добові ліміти, але хоча б на 80% — це вже щось. Особливо для тих заводів, які займаються фасовкою продукції на внутрішній ринок», — розповів директор «Укроліяпром»

За словами Степана Капшука, заводи оснащені генераторами, але ними не можна забезпечити електроенергією все виробництво.

«‎В основному генератори використовують для аварійних зупинок, щоб розвантажити технологічне устаткування», — зауважив експерт.‎  

Степан Капшук вважає, що якщо заводи і далі будуть працювати в такому режимі, то трейдери й надалі будуть вивозити соняшник за кордон. ‎І відмічає, що виходом з ситуації може бути включення ОЕЗів до підприємств критичної інфраструктури та побудова графіків роботи. 

Читайте також: «‎Як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎ 

Нагадаємо, що перебої з електрикою гальмують жнива кукурудзи.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *