Більше 8 тисяч аграріїв отримали добрива і насіння від USAID

Мінеральні добрива і насіння соняшнику та кукурудзи у межах ініціативи AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), отримали 8 223 агровиробника у 15 регіонах країни.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

За результатами ініціативи:

  • 6 300 агровиробників отримали мінеральні добрива (сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%, нітроамофоска NPK 15:15:15 або карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%);
  • 1 214 агровиробників отримали насіння соняшнику;
  • 709 агровиробників отримали кукурудзу бренду DEKALB від компанії Bayer.

Допомога надавалася у першу чергу в прифронтових, постраждалих від війни регіонах, а також у регіонах, які спеціалізуються на вирощуванні зернових та олійних культур. До переліку ввійшли Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області, а згодом додалися Вінницька, Житомирська та Черкаська.

За результатами допомоги найбільше добрив отримали аграрії Кіровоградщини та Дніпропетровщини — 802 та 805 т відповідно. З невеликим відривом на третьому та четвертому місці — Миколаївська та Полтавська області, де агровиробники отримали 762 та 684 т.

Щодо насіння, то лідером серед отримувачів соняшнику стала Дніпропетровщина — агровиробники отримали 4,056 посівних одиниць. Наступні — Кіровоградщина (3,421 посівних одиниць) та Полтавщина (3,092). А кукурудзи найбільше отримали Полтавщина — 4,880 посівних одиниць, Дніпропетровська та Миколаївська області — 1,907 та 1,688 посівних одиниць відповідно.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *