Аграрії назвали рентабельні культури в умовах війни

На озимій пшениці кожен гектар дав збитки у 5 тис. грн. За всіх складнощів соняшник може бути в межах рентабельності, й кукурудза так само, а от картопля однозначно буде збитковою.

Про це розповів власник ФГ «Напорівське» (Чернігівщина) Григорій Ткаченко, пише «Суспільне».

Нині у господарстві через дощі та високу вартість пального зібрали лише 30% врожаю.

Всього обробляють 1500 га землі. Наразі встигли зібрати озиму пшеницю з 300 га, з 200 га — соняшник, з 20 га — картоплю. Основний врожай лишається на полях. Зібрану продукцію зберігають у відбудованому після російських обстрілів ангарі.

«Ми зараз знаходимося на екваторі збору картоплі, ще достатня кількість знаходиться на полі, але і значна частина вже викопана», — зазначає Григорій Ткаченко.

Він додає, що реалізувати врожай цього року складно: «Всі ви бачите кількість дронів, які атакують, і покупці нашої продукції не горять бажанням відправляти сюди кораблі, які вантажаться соняшником, кукурудзою і виробленою олією. Ми не думаємо над питанням майбутнього врожаю. Головне завдання — зібрати та реалізувати той, який вже вирощений».

Григорій Ткаченко зазначає, що підготовчих робіт до зими на полях не проводитимуть. Якщо буде можливість, обмежаться поверхневим обробітком ґрунту. Це суттєво знизить урожай, але також знизить матеріальні та енергетичні витрати на одиницю площі.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *