Зелений туризм: нові можливості для фермерів

Зелений туризм: нові можливості для фермерів
Зелений туризм: нові можливості для фермерів

Попри те, що в Україні йде війна і перспективи її закінчення досить туманні, багато українців намагається в цей час подорожувати. І це дуже важливо, адже – це зберігає психологічний стан людей та допомагає підтримувати на плаву туристичну галузь.

Особливо, коли йдеться про зелений туризм, який в Україні перебував у фазі формування ще до початку війни і переживає значні труднощі зараз, тоді як у світі він повноцінно функціонує уже понад 35 років.

Одним з кроків, до популяризації зеленого туризму став проект ukr.camp, де можна зареєструвати садибу і вона буде доступна для потенційних туристів.

Це дуже важливо, адже сьогодні вкрай мало інформації про доступні локації, з повним описом та характеристикою послуг і цини за яку можна їх отримати.

В Україні зелений туризм, здебільшого, формується на вже популярних  туристичних напрямках, таких як Карпати чи море. Також вже досить чимало господарств приймають туристів у розкручених селах, що вже відомі широкому загалу. Це Моринці, Диканька, Канів, Опішня тощо.

Однак, фактично кожне фермерське господарство у змозі створити свою локацію зеленого туризму. Такі вже діють на фермах з екзотичними тваринами: олені, тарпани, змії, равлики, страуси, кози, вівці тощо. Займатися зеленим туризмом дуже вигідно і корисно. Адже така діяльність має величезний попит у любителів екологічних подорожей.

До прикладу в Європі від одного ліжкомісця фермер отримує прибуток рівнозначний прибутку від 1 корови.  Тож не дивно, що в країнах Євросоюзу за останні 10 років кількість зелених ферм зросла в 7 разів.

В України такі локації ще доволі рідкісне явище, яким займаються, здебільшого, молоді фермери. Як правило це невеликі родинні господарства, що займаються тваринництвом чи рослинництвом. Дуже добре, якщо поруч є водойма – тоді це можна поєднати з рибальством та катанням на човні. В Україні досить багато річок та озер, де можна не лише рибалити, а й купатися – це також може стати додатковою перевагою у залученні туристів.

На думку експертів зелений туризм в Україні може приносити до 500 000 000 грн щорічно і становити інтерес не лише в українського, а й міжнародного туриста.

Сподіваємося, що по закінченню війни в Україні відбудуться і законодавчі зміни, що допоможуть розвитку цієї галузі. Скажімо у сусідній Польщі усі ферми, що надають послуги зеленого туризму до 5 чоловік одночасно не підлягають оподаткуванню. Що неабияк сприяє поширенню таких закладів по країні.

Джерело: www.agro-business.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *